Cuprins
Știm cu toții că procesul de construire al unei case poate fi anevoios și de lungă durată. Poate ai auzit de termeni precum casă la roșu, casă la gri sau la alb, dar nu știai ce presupun. Ei bine, azi meșterim și aflăm împreună! Pe lângă asta, MESTERESTI te ajută să afli și perioadele de timp ale etapelor de construcție în ceea ce privește o casă la roșu, dar și ce materiale ai nevoie.
Dacă te-ai întrebat ce presupune casa la roșu, MESTERESTI e aici să te ajute! Termenul de casă la roșu se referă la finalizarea elementelor structurale, anume: fundație, structură de rezistență, zidărie, planșeu și scări interioare (dacă vorbim despre casele cu mansardă sau etaj), dar nu în ultimul rând acoperiș. Când vine vorba despre finisaje de orice fel, tâmplărie sau instalație, aceste lucruri nu țin de etapa casei la roșu.
Există și termeni precum casă la gri sau casă la alb, așadar hai să vedem împreună ce înseamnă aceste sintagme în limbajul constructorilor:
casă la gri: sintagma vine de la culoarea tencuielii, iar această etapă presupune realizarea instalației electrice, termice sau sanitare, dar și a tencuielii, tâmplăriei și a termoizolației și hidroizolației
casă la alb: în această etapă se întâmplă finisarea pereților, este montată pardoseala, gresia, faianța, dar se montează și corpurile de iluminat, obiectele sanitare, întrerupătoarele, dar și prizele - după finalizarea acestei etape tot ce îți rămâne de făcut este să alegi mobilierul și să te muți în noul tău cămin
Așadar, pe scurt, casa la roșu include:
fundația
structura pereților
structura acoperișului
Hai să vedem împreună ce presupun în mare aceste etape!
Această etapă este una extrem de importantă, dar și mai dificilă. Trebuie să acorzi mai multă atenție și timp pentru a finaliza cu bine această etapă. Trasează perimetrul, sapă terenul și toarnă fundația. Pentru început trebuie să torni un strat de beton de egalizare ce să se plieze și să modeleze denivelările terenului. Mai apoi, urmează fixarea armăturilor, acestea reprezentând structurile de rezistență realizate din fier beton. Pe final, înainte de a turna betonul, sunt montate conductele de scurgere și țevile.
Ridicarea zidului se poate realiza din cărămidă sau BCA și reprezintă o etapă destul de simplă, însă aici atenția trebuie să fie maximă. Este bine de știut că un perete strâmb se poate repara prin tencuire și gletuire, însă acest lucru reprezintă o muncă în plus, dar și o cantitate mai mare de materiale utilizate, așadar ar fi bine să eviți acest gen de greșeli.
Aici există mai multe situații. Dacă ai o echipă care se ocupă de casa ta la roșu, trebuie să stabilești cu aceștia dacă în această etapă este inclusă învelitoarea acoperișului și montarea acesteia. Dacă nu, această etapă include doar construirea scheletului acoperișului (de lemn sau metal) și eventual montarea stratului de scânduri sau căptușelii de sub învelitoare.
În general, când vine vorba de construcția unei casa sau chiar de amenajarea acesteia, răbdarea este una dintre virtuțile de care trebuie să dai dovadă.
Pentru construirea unei case la roșu, timpul estimat este între 20 și 30 de zile.
fundația: 4 - 5 zile
ridicarea zidurilor și turnarea stâlpilor: 8 zile
turnarea plăcii: aproximativ 5 - 7 zile
acoperișul: 7 - 9 zile dacă îl construiești la gata
Aceste perioade de timp sunt unele aproximative, ce pot fi diferite în funcție de vreme, de disponibilitatea pe care o ai, dar și de calitatea materialelor. De asemenea, trebuie să iei în calcul și greșelile, erorile ce pot apărea sau situațiile neprevăzute.
În orice situație există atât avantaje, cât și dezavantaje. Hai să vedem împreună care sunt acestea în cazul în care te hotărăști să construiești o casă la roșu sau poate să achiziționezi una.
poți finaliza lucrarea după bunul plac, în funcție de preferințele și dorințele tale
fiabilitate și siguranță
poți investi treptat în construcție: în funcție de disponibilitatea ta financiară, poți alege ritmul în care vei realiza etapele de construcție a casei la roșu
economisești resurse financiare importante dacă alegi să realizezi singur finisajele
satisfacție personală - dacă reușești să finalizezi acest proces vei avea cu siguranță o satisfacție personală
ai oportunitatea de a introduce tehnologii inteligente - poți instala sisteme automatizare a locuinței, iluminat inteligent sau chiar sisteme de securitate care îți poți ușura viața
dacă achiziționezi o casă la roșu nu ai control asupra materialelor folosite
nu poți decide poziționarea casei sau dimensiunea acesteia
Știm că procesele de construcții sunt anevoioase și de multe ori necesită o perioadă de timp îndelungată pentru a fi finalizate, însă MESTERESTI e aici să te ajute!
Ne bazăm pe calitate și pe durabilitate, iar produsele noastre sunt realizate în așa fel încât să fie rezistente pentru a-ți fi alături cât mai mult timp. Hai să meșterim împreună!
Fundația este clar unul dintre cele mai importante lucruri atunci când când vine vorba de o construcție. Este bine să acorzi mai multă atenție acestui pas, dar și mai mult timp. De asemenea, materialele pe care le alegi trebuie să fie de o calitate înaltă. MESTERESTI e aici să te ajute, așadar punem la dipoziția ta bolțari pentru fundație, aceștia având ca avantaj principal faptul că, dacă îi vei utiliza în execuția lucrării tale, vei elimina operațiunea de cofrare. Acest lucru face ca timpul de execuției să fie mult mai scurt, iar prețul manoperei mai scăzut.
Unul dintre aspectele la care trebuie să acorzi o atenție mai mare este construirea și finisarea pereților. Așadar, pentru că reprezintă un aspect atât de important, ți-am pregătit un ghid în care să descoperi despre cum să alegi bolțarii potriviți pentru nevoile tale. De asemenea, oferim consultanță telefonică gratuită, așadar nu ezita să ne contactezi dacă ai nevoie de ajutor. Bolțarii noștri sunt realizați din materiale rezistente, sunt ușor de manevrat, iar cu ajutorul lor poți gestiona foarte ușor forma și designul construcției pe care vrei să o realizezi. Soluția este una versatilă și adaptată multor gusturi în materie de arhitectură. Hai să vezi toate dimensiunile disponibile -> bolțari MESTERESTI pentru zidărie
Mai ai nevoie de un mic ajutor, anume obiecte pe care chiar să te poți baza... La propriu!
Scările de aluminiu sunt unele dintre aceste obiecte de care cu siguranță ai nevoie. Noi ne asigurăm că scările MESTERESTI sunt realizate din materiale rezistente, anume aluminiu dublu stratificat, dar și că au o greutate redusă pentru a putea fi transportate cu ușurință. De asemenea, nu trebuie să-ți faci griji dacă uiți să pui scara la adăpost după ce o utilizezi pentru că aceasta este rezistentă coroziune și rugină. Un mic secret: oferim TRANSPORT GRATUIT la aceste produse!
Roaba este un alt element pe care ar fi bine să-l ai în preajmă atunci când începi un astfel de proiect. Îți poate fi utilă atât acum, în procesul de construcție, cât și pe viitor în gospodărie. Roaba pe care noi o punem la dispoziție pentru tine are cuvă zincată, capacitate de 75 de litri și dispune de o roata este din cauciuc plin.
Unele etape nu sunt incluse în procesul de construire al casei la roșu. Așadar, după ce ai finalizat construcția casei la roșu sau dacă ai achiziționat o astfel de casă, iată ce etape urmează:
tâmplărie: de regulă, după ce se tencuiesc pereții, sunt montate ușile și ferestrele, iar mai apoi se etanșează suprafața cu spumă poliuretanică;
instalațiile sanitare: conductele de scurgere trebuie integrate în fundație, însă restul instalației la faza gri și la faza albă;
instalațiile electrice: se montează după ce se tencuiesc pereții, iar în ultimele etape ale construcției se montează întrerupătoarele, prizele și corpurile de iluminat;
instalațiile termice: dacă vrei să integrezi țevi în pardoseală sau în pereți, trebuie să faci asta în primele faze după finalizarea construcției la roșu, dar dacă îți dorești să montezi elemente la vedere, precum caloriferele, acestea se montează după finisarea pereților;
termoizolația și hidroizolația: se realizează după terminarea finisajelor;
finisajele: aici intră gletuirea, finisajele precum gresia sau faianța, dar și amenajarea spațiului cu mobilier și obiecte de decor.
Am văzut împreună care sunt etapele construirii unei case la roșu, dar și cele mai importante detalii de care să ții cont. Este bine să ții cont totuși că toate informațiile și perioadele de timp variază în funcție de factorii externi, iar după cum spuneam, răbdarea este o virtute pe care trebuie să o ai atunci când vine vorba de construcția unei case. Procesele pot fi anevoioase, dar MESTERESTI e aici pentru tine! Ne găsești atât pe Facebook, @MESTERESTI. ro, dar și pe Instagram, @mesteresti.