Dacă locuiești într-o zonă fără sistem de canalizare sau vrei să îți construiești o casă într-un astfel de spațiu, sigur ți-ai pus problema tratării apelor menajere provenite de la bucătărie, baie sau toaletă. Pentru astfel de situații, există posibilitatea construirii sau montării unor bazine de colectare și epurare a apelor menajere, bazine cunoscute sub denumirea de fose septice.
Fosele septice pot fi de mai multe tipuri, de la cele construite din beton și până la cele mai noi modele, ecologice. Știm că alegerea fosei potrivite poate fi destul de complicată, așa că ți-am pregătit o listă cu cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont în decizia de a achiziționa o fosă septică.
În stabilirea volumului potrivit, specialiștii țin cont de trei caracteristici: numărul de persoane, volumul mediu de apă pe care îl poate consuma o persoană într-o zi și intervalul de timp la care are loc tratarea apei menajere. Pentru mai multe detalii legate de alegerea volumului potrivit, te invităm să vorbești cu unul dintre consilierii noștri, care te va ajuta să calculezi capacitatea corespunzătoare pentru necesarul tău.
Rezistența fosei depinde destul de mult și de materialul din care este fabricată. Astfel, poți alege să îți construiești un bazin din beton sau să montezi o fosă din fibră de sticlă, plastic, polipropilenă sau polietilenă liniară. Te întrebi care este cel mai bun material? Noi îți recomandăm fosele din polipropilenă sau pe cele din polietilenă liniară, deoarece acestea sunt ușor de manevrat și au o rezistență crescută la atacurile agenților chimici, coroziune, precum și o rezistență termică bună.
În primul rând, trebuie să te asiguri că pânza freatică se află la o adâncime mai mare de 2,5 metri și că vei amplasa fosa la minim 5 metri față de propria casă, fântâni, ape naturale și vecini. Totuși, în cazul în care nu poți respecta prima condiție, poți lua în calcul investiția într-o stație de epurare. Apoi, ar fi bine să verifici dacă solul absoarbe apa suficient de repede.
Dacă vrei ca fosa septică să aibă o durată de viață îndelungată, caută modelele de fose ce îți oferă o garanție cât mai mare. De exemplu, în oferta noastră de fose găsești modele ce beneficiază de o garanție de 30 de ani, astfel că nu va trebui să îți faci nicio grijă cu privire la rezistența produsului.
O montare corectă a fosei septice te va scăpa de cheltuielile suplimentare cu întreținerea. Astfel, dacă va fi instalată conform manualului, singurul cost pe care îl va presupune întreținerea fosei pe durata de folosință a acesteia va fi cel de vidanjare. La MESTERESTI, te putem ajuta cu găsirea unei echipe de montaj profesioniste, oriunde în țară.
Acestea sunt principalele caracteristici de care trebuie să ții cont în alegerea fosei septice potrivite. Totuși, dacă mai ai întrebări, consilierii noștri îți stau la dispoziție și te vor ajuta cu orice nelămurire.