Cum se aerisește un solar de grădină?

Cum se aerisește un solar de grădină?

Solariile de grădină sunt construcții stabile, rezistente, ce îți protejează plantele și le oferă un mediu optim pentru dezvoltare. Ca să te asiguri că eficiența solarului este cea mai bună și că vei avea o cultură bogată de fructe și legume, nu trebuie să te oprești doar la montarea lui. Pe parcurs, este bine să menții solarul de legume într-o stare bună, prin mici activități de întreținere. Aceste activități de mentenanță pot face diferența dintre o producție respectabilă și una mai puțin voluminoasă.

Aerisirea solarului este una dintre cele mai importante activități de mentenanță. Aceasta trebuie făcută în mod corect, pentru a evita apariția umezelii, a căldurii excesive și a aerului închis. Dacă aerisirea solarului nu se practică constant sau nu se face într-un mod asumat, plantele pot fi afectate destul de grav.

Modalități de aerisire a solarului

Solariilor de legume li se poate asigura o ventilație optimă fie în mod natural, fie în mod artificial. Astfel, dacă optezi pentru aerisirea naturală a serei sau a solarului, aceasta se realizează prin deschiderea ferestrelor frontale, a celor laterale sau prin deschiderea ferestrelor superioare. Specialiștii recomandă aerisirea laterală ca fiind opțiunea cea mai bună, iar dacă modelul de solar nu îți permite prinderea facilă a lateralelor, în oferta noastră găsești o macara pentru aerisirea laterală a solarului, produs ce te va ajuta să îți ventilezi corespunzător solarul de legume.

În cazul în care optezi pentru o ventilație artificială a solarului, ai posibilitatea de a alege între modele de ventilatoare frontale sau de recirculare a aerului.

Aerisirea solarului în funcție de sezon

Dacă ne referim la sezon, aerisirea corectă a solarului trebuie să țină cont de cerințele fiecărui anotimp. Astfel, primăvara, solariile se țin închise dacă temperatura exterioară nu depășeste 5°C și se pot aerisi dimineața, atunci când temperatura interioară este de aproximativ 25°C.

Atunci când temperatura exterioară depășește 25°C, aerisirea solarului este recomandată între orele 10 și 16, iar începând cu luna iunie, solarul poate rămâne deschis atât ziua, cât și noaptea.

Toamna, la începutul sezonului mai răcoros, solarul se închide și se aerisește doar la nevoie, pe partea opusă direcției vântului.

Acum că știi cum se aerisește corect un solar, te invităm să te uiți pe oferta noastră de produse, în care găsești diferite tipuri de solarii profesionale, ce permit o aerisire foarte bună. Pentru mai multe detalii, te invităm să contactezi unul dintre consilierii MESTERESTI, care îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie.


← Înapoi la blog

Meșterești