În ultimii ani, fierul forjat a devenit un material preferat de tot mai mulți proprietari de locuințe. Eleganța, dar și rezistența acestui produs îl fac o opțiune ideală pentru cei care doresc să își monteze un gard sau să își instaleze o poartă rafinată și solidă.
Porțile din fier forjat de la MESTERESTI sunt special tratate pentru a face față oricăror condiții meteo sau agenților chimici. Cu toate acestea, pentru porțile instalate în zonele cu umiditate ridicată, cel mai mare risc îl reprezintă rugina. Tocmai de aceea, specialiștii vin cu câteva sfaturi despre cum să întreții porțile sau gardurile din fier forjat. Poarta metalică nu este greu de întreținut, dar, pentru a-i prelungi durata de viață, este nevoie de câteva proceduri simple, pe care le pot efectua o dată la câțiva ani.
Pentru a le conserva aerul nobiliar și atrăgător, se recomandă ca porțile sau gardurile din fier forjat să fie curățate de praf și murdărie. Modelul special, cu multe inserții metalice, face ca murdăria să se adune destul de ușor. Îndepărtarea prafului se se poate face fie cu o lavetă, fie pur și simplu cu un furtun cu apă.
Porțile de fier forjat de la MESTERESTI au o rezistență mult mai mare la rugină decât un produs din fier pur, pentru că fierul forjat este amestecat cu un material numit zgură, care îl face imun la acest factor.
Dacă totuși observi pete de rugină, care pot apărea o dată la câțiva ani, îți recomandăm să le curăți pentru a minimiza punctele. De altfel, acest moment poate fi un semnal de alarmă că este momentul să treci la etape mai importante privind întreținerea porții metalice.
După curățarea ruginii și după ce speli cu atenție poarta de praf și murdărie, o dată la 3 – 4 ani, este bine să aplici un strat de vopsea specială pentru fier forjat. În acest fel, vei opri coroziunea și vei ascunde aspectul neplăcut creat de apariția ruginii.
Așadar, cu puțină atenție, porțile de fier forjat pot dura o viață, fiind o investiție ideală din punct de vedere al raportului preț – calitate.