Cum vopsim gardul beton?

Cum vopsim gardul beton?

Gardul de beton este o opțiune foarte bună de împrejmuire a proprietății, fiind o soluție rezistentă, cu o durată de viață îndelungată. Vopsit corect și în ton cu aspectul exterior al locuinței, gardul de beton se va transforma într-o piesă decorativă extrem de atrăgătoare.

Dacă tocmai ai achiziționat un gard de beton și vrei să îl vopsești singur, pentru a evita cheltuielile cu angajarea unei echipe specializate, îți recomandăm să parcurgi cu atenție acest articol, în care îți prezentăm principalele etape pe care le presupune vopsirea unui gard de beton.

În primul rând, ar trebui să știi că specialiștii recomandă vopsirea gardului din beton nu imediat după montare, ci la distanță de un an. Astfel, după ce trece prin toate anotimpurile, gardul se contractă și este pregătit pentru vopsire.

De ce e nevoie pentru vopsirea unui gard de beton?

Înainte de a te apuca de vopsirea propriu-zisă, este bine să te asiguri că dispui de toate materialele necesare pentru acest proces:

  • echipamente de protecție – mănuși, mască, ochelari;
  • instrumente pentru aplicarea vopselei – trafalet, tavă, pulverizator;
  • amorsă, vopsea lavabilă de exterior;
  • amestecător vopsea, bormașină la care se montează amestecătorul pentru vopsea (se poate amesteca și manual, dar la un gard întreg se pierd ore și nici nu se amestecă uniform, din cauză că apa apa se evaporă și trebuie adăugată suplimentar);
  • apă pentru diluarea vopselei;
  • perie pentru curățarea plăcilor de gard.

Instrucțiunile de vopsire a gardului beton

Pasul 1. Pregătirea suprafeței pentru vopsire

Murdărirea suprafeței este inevitabilă în momentul montajului. Prin urmare, atunci când vrei să vopsești gardul de beton, trebuie să începi prin a curăța suprafața plăcilor cu o perie, pentru a elimina particulele de praf sau murdărie. Totodată, dacă observi fisuri, nu te speria - ele vor fi acoperite de vopsea și eventual de soluția de impermeabilizare pe care specialiștii o recomandă.

Pasul 2. Aplicarea amorsei

După curățarea plăcilor, urmează amorsarea suprafețelor prin aplicarea soluției. Fiind o construcție poroasă, gardul beton va absorbi repede vopseaua, de aceea e nevoie să folosești amorsă, pentru o aderență mai bună a vopselei. Cel mai bine ar fi să aplici amorsa în mai multe straturi, pentru a reduce cât mai mult absorbția vopselei lavabile.

Pasul 3. Aplicarea vopselei

După amorsarea și uscarea completă a plăcilor de gard se poate trece la aplicarea vopselei. Poți alege să faci acest lucru fie cu ajutorul unui trafalet, fie cu ajutorul unui pulverizator pentru vopsea. La fel ca în cazul amorsei, ar fi bine să se aplice măcar două straturi de vopsea pentru rezultate cât mai bune, mai ales dacă vorbim despre vopsea lavabilă colorată. Timpul de uscare al unui strat de vopsea lavabilă de exterior diferă în funcție de producător, iar o dată ce se usucă complet primul strat poate fi aplicat și cel de-al doilea.

Pasul 4. Aplicarea soluției de impermeabilizare

După vopsirea și uscarea completă a plăcilor de gard se recomandă tratarea cu soluție de impermeabilizare, ce se folosește pentru protejarea betonului. Soluția pătrunde în sistemul capilar al betonului și îl sigilează. Pelicula de impregnare intensifică culoarea betonului și îi oferă suprafeței un aspect umed, lucios.

Avantaje ale tratării betonului cu soluție de impermeabilizare

  • Sigilează microfisurile
  • Păstrează intensitatea culorilor
  • Reduce apariția mușchilor și a algelor
  • Îmbunătățește și facilitează curățarea betonului
  • Diminuează considerabil efectele dăunătoare ale factorilor externi
  • Nu se îngălbenește, este rezistentă la intemperii, raze UV și la încărcături chimice

Aceștia sunt principalii pași de urmat în vopsirea gardului de beton. Pentru mai multe detalii și recomandări, te invităm să ne contactezi, iar unul dintre consilierii noștri îți va furniza mai multe detalii, în special legate de modelele de gard beton MESTERESTI.

Gard beton - 1,5 m inaltime   Gard beton - 1,7 m inaltime   Gard fibrociment

 

Abonează-te la newsletter!


← Înapoi la blog

Meșterești