Cuprins
Riflajele din lemn mai sunt cunoscute sub denumirea de lambriuri sau panouri decorative. De fapt, riflajele sunt grilaje sau șipci din lemn folosite la decorarea unor suprafețe din locuință sau din spații comerciale. Totodată, riflajele mai sunt utilizate pentru compartimentarea unor suprafețe din interiorul locuinței. Pot masca anumite elemente inestetice din locuință (cum ar fi țevile, instalațiile sau tubulatura). De asemenea, pot avea și rolul de limitare a cantității de lumină în condițiile în care sunt montate în dreptul unei ferestre. Pe scurt, acestea au rol decorativ, separator, de mascare sau de acoperire, sunt moderne și extrem de ușor de instalat.
Riflajele pot fi realizate din lemn, MDF sau materiale compozite. Pot fi montate direct pe perete sau vin fixate pe un suport, după care sunt așezate în locul dorit. Ca rezistență, din cauza tensiunilor prezente în fibră și a diferențelor de umiditate și temperatură, riflajele din lemn tind să se curbeze. Din acest motiv, atunci când sunt necesare riflaje foarte lungi, sunt recomandate cele din MDF cu furnir.
Este bine de știut că riflajele oferă multiple avantaje pentru care merită alegerea utilizării acestora în detrimentul altor materiale decorative. În primul rând, acestea sunt materiale care aduc foarte multă eleganță și frumusețe camerelor și suprafețelor în care sunt amplasate și oferă o senzație de acasă încăperilor respective. În al doilea rând, având efect fonoabsorbant, riflajele estompează zgomotele la fel de bine cum o fac, de exemplu, covoarele și tablourile mari. De asemenea, riflajele sunt o soluție decorativă foarte accesibilă din punct de vedere financiar, se montează extrem de ușor și implică puțin deranj în locul unde se instalează. Este de menționat faptul că întreținerea acestora este extrem de simplă: pot fi șterse de praf cu o lavetă și, atunci când este cazul, pot fi curățate cu o soluție specială pentru îngrijirea pieselor de mobilier.
MESTERESTI îți pune la dispoziție cele mai calitative riflaje din lemn, disponibile în foarte multe variante de culori diferite: este vorba despre Gri, Nuc, Stejar Deschis, Plută neagră, Plută albă, Plută naturală, Stejar închis sau Stejar.
Materialele pe care le poți găsi pentru riflajele din lemn MESTERESTI sunt: MDF, lemn compozit, lemn de stejar, lemn de nuc sau MDF vopsit. Toate aceste variante sunt extrem de rezistente în timp, calitative și potrivite pentru fiecare gust și pentru fiecare situație în care se dorește utilizarea acestora. De exemplu, riflajele se pot folosi atât în amenajarea spațiilor interioare, cât și în amenajarea celor exterioare.
Un model de riflaj deosebit pe care îl poți găsi la noi este riflajul MDF Selena. Acesta este realizat din lemn de nuc și este potrivit pentru toate variantele de design dorit, fiind ușor de integrat în fiecare cameră.
Riflajele MDF Selena sunt durabile, datorită materialului din care sunt fabricate. De asemenea, acestea au un cost scăzut, riflajul MDF fiind o variantă extrem de accesibilă în comparație cu alte tipuri de riflaj sau soluții de personalizare a pereților. Un alt punct forte al riflajelor Selena este faptul că se montează extrem de simplu datorită sistemului cu profil de montaj inclus. Prin urmare, acestea se pot monta personal, fără a fi nevoie de serviciile unor specialiști.
Personalizarea este un alt punct forte al riflajelor de lemn, acestea fiind potrivite atât pentru decorarea pereților, a ușilor sau a dulapurilor. Un alt rol important pe care îl îndeplinesc cu succes aceste produse este ascunderea imperfecțiunilor de pe pereți sau a obiectelor de decor nedorite, în timp ce se adaugă un element de design modern.
Au un aspect sofisticat, atractiv și impecabil, cu o textură decorativă și o estetică plăcute. Materiale de calitate utilizate pentru realizarea riflajelor MDF Selena sunt rezistente la curățare și uzură, fapt ce face acest produs ușor de întreținut, fiind curățate ori cu produse de specialitate, ori cu o lavetă umedă, după caz sau preferințe.
Au un design flexibil și se pliază pe diverse stiluri de design interior. Nu în ultimul rând, pe lângă faptul că sunt un element de decor superb, riflajele MDF Selena au și rolul de izolator termic și fonic.
După ce ai aflat toate avantajele pe care le au riflajele din oferta noastră, nu mai rămâne decât să le alegi și tu și să simți pe pielea ta calitatea acestora și modul frumos în care pot îmbunătăți aspectul locuinței tale!
Riflajele din lemn sunt o soluție decorativă modernă, ce se adaptează atât spațiilor din locuințele personale, cât și din cel al spațiilor comerciale. Riflajele se pot integra în foarte multe stiluri de amenajare, chiar dacă aspectul lor este unul modern: minimalist, neoclasic, scandinav, modern, eclectic sau altele.
Riflajele sunt un element decorativ în sine, adică, în cele mai multe cazuri, este contraindicat să fie expuse peste riflaje alte obiecte de decor. Însă, există și excepții: atunci când riflajele sunt montate pe același perete cu televizorul și, astfel, devin suport pentru acesta. De asemenea, o altă excepție este atunci când riflajele din lemn acoperă un perete din hol sau dintr-o altă încăpere unde pot fi stocate elemente de îmbrăcăminte, iar pe riflaje sunt fixate cuiere pentru haine și alte accesorii.
Mai jos poți regăsi modalitățile în care pot fi utilizate riflajele din lemn și câteva exemple de camere unde acestea se potrivesc foarte bine. Este important, însă, ca acestea să nu fie utilizate în exces, reprezentând doar un element de accent într-un anumit decor. Un mod în care nu este recomandată utilizarea riflajelor din lemn este acoperirea întregului tavan sau a tuturor pereților din cameră.
Cea mai comună încăpere în care sunt utilizate riflajele din lemn este livingul. Pentru această încăpere există mai multe opțiuni în funcție de zonele principale ale livingului: cea de relaxare, TV, de depozitare a obiectelor decorative sau altele. De exemplu, poți acoperi parțial cu riflaje peretele din spatele canapelei sau a unor scaune decorative. Se mai poate acoperi cu riflaje peretele din zona televizorului, iar acesta va fi fixat pe riflaje. Astfel, se va crea un perete statement în cameră. În cazul în care există un perete lung, se pot combina mai multe tipuri de finisaje decorative, de exemplu riflaje cu panouri decorative 3D, plăci ceramice decorative, vopsea decorativă etc. și vei obține un adevărat punct de atracție al livingului.
Totodată, o altă variantă de decor foarte interesantă este acoperirea parțială a mobilierului din living cu riflaje care să mascheze obiectele pe care nu le dorești la vedere. De asemenea, mai există și varianta de a acoperi cu riflaje o porțiune îngustă a unui perete și să o extindeți și pe tavan, însă nu pe toți pereții. Riflajele pot fi foarte bine evidențiate cu ajutorul benzilor LED, iar jocul de umbre și lumini va fi unul unic și care va sări, cu siguranță, în evidență. Se recomandă ca riflajele să fie așezate pe verticală pentru a crea senzația de înălțime în cameră, dar pot fi așezate și pe orizontală, pentru a crea iluzia optică de lățime.
Riflajele din lemn pot fi utilizate într-un apartament de tip open-space, pentru a separa livingul de bucătărie sau de zona de birou. În bucătărie, riflajele pot acoperi peretele din spatele mesei și al scaunelor. Pe lângă efectul decorativ deosebit pe care îl oferă, riflajele vor proteja peretele din dreptul mesei, acestea fiind mult mai ușor de curățat decât peretele în sine. Totodată, riflajele se mai pot folosi în bucătărie în zona mesei de bar, pentru a crea un punct de interes.
Cea mai comună variantă de utilizare a riflajelor în dormitor este de a acoperi integral cu riflaje peretele din spatele patului sau doar peretele din dreptul patului. De asemenea, un efect decorativ interesant se va obține prin folosirea riflajelor în spatele unei noptiere (sau a ambelor noptiere), în spatele mesei de toaletă, pentru un puternic impact vizual. În dormitoarele moderne sau minimaliste, integrarea în decor a riflajelor va crea o atmosferă relaxantă, intimă și naturală, în special în cazl în care riflajele sunt din lemn. Având în vedere că riflajele diminuează zgomotele, sunt o soluție optimă pentru dormitoare.
Riflajele au atât rol decorativ, cât și funcțional. În cazul în care apartamentul este compartimentat parțial, se pot folosi riflajele pentru a separa holul de bucătărie sau pentru a masca o ușă de debara sau de dressing. Pe hol se poate acoperi unul dintre pereți cu riflajele din lemn, ca suport pentru cuiere sau pentru a integra într-un mod plăcut o piesă de mobilier (băncuță, consolă, măsuță, oglindă supradimensionată).
Riflajele sunt un potrivite și pentru alte tipuri de spații, cum ar fi balcoanele și terasele, cu rol strict decorativ (ca fundal pentru o băncuță) sau de separator pentru două zone principale (de relaxare și lucru).
Intră în categoria riflajelor de lemn și descoperă care dintre variantele oferite de MESTERESTI sunt potrivite pentru tine!