Cuprins
Lambriul de lemn este o soluție naturală și deosebită pentru amenajările interioare. Fie că locuința este construită din lemn, fie că vrei să oferi anumitor camere un stil original, spațiul ales va căpăta mai mult farmec și personalitate odată cu instalarea lambriului. Acesta este versatil și permite a fi utilizat în varianta clasică sau poate fi vopsit în nuanța dorită, populare fiind variantele de lambriu rășinoase drept sau lambriu din lemn semirotund pentru exterior. Lambriul de lemn se integrează cu succes în orice încăpere, rezultatul fiind aspectul decorativ uimitor. Mai mult, placarea pereților cu lambriul de brad sau alte esențe înseamnă eficiență atât din punct de vedere al costurilor, acesta fiind accesibil, cât și din punct de vedere calitativ, raportul calitate - preț fiind foarte bun.
Atunci când vine vorba de principalele tipuri de lambriu din lemn, împărțirea produsului în categorii se poate face în funcție de mai multe criterii. Totuși, cele mai populare variante de lambriu lemn sunt următoarele, în funcție de formă și esență:
În ceea ce privește dimensiunile, cele mai populare variante de lambriu decorativ sunt:
Atât pentru interior, cât și pentru exterior, variantele de lambriu lemn 3 m sau lambriu lemn 4 m sunt cele mai utilizate când vine vorba de lungime. În ceea ce privește grosimea lambriului, se utilizează cel mai des lambriu lemn de 12 mm, lambriu de 19 mm sau lambriu lemn de 20 mm. Lambriul exterior pentru casă sau lambriul semirotund pentru cabane poate avea și o lungime de 5 m, în timp ce pentru varianta de lambriu decorativ perete sau pentru tavane din lambriu lemn, cele mai populare variante sunt cele de lambriu vopsit sau lambriu cu model.
Pentru exterior, neapărat trebuie să alegi lambriu lemn tratat, care să reziste la condițiile de afară.
Principalul avantaj al amenajărilor rustice este că se găsesc multe variante de lambriu ieftin, ce se poate folosi atât pentru interior, cât și pentru exterior. Printre avantajele lambriului din lemn de rășinoase se numără și următoarele:
practic - există multe variante de lambriuri de exterior din lemn, precum lambriu acoperiș, lambriuri terasă, lambriuri pentru streașină, lambriu foișor, sau variante de lambriu lemn interior, cum ar fi lambriul pentru hol, lambriul pentru tavan, lambriul pentru pereți interiori, lambriul pentru baie, lambriul pentru bucătărie sau lambriul pentru dormitor;
Înainte sau după cumpărarea lambriului pentru casă, apar întrebările despre montaj. Cum și de unde încep? De ce am nevoie? Ce pot face ca rezultatul să fie pe măsură într-un timp scurt?
Montarea lambriului interior din lemn sau a lambriului din lemn pentru fațadă casă poate deveni simplă și ușoară dacă sunt urmați câțiva pași esențiali. În cele ce urmează vei găsi câteva sfaturi esențiale ce te vor ajuta la obținerea unui rezultat perfect cu minim de efort.
Pentru montarea lambriului din lemn ar fi recomandat să urmezi câteva sfaturi, astfel încât rezultatul să fie unul mulțumitor.
1. Este necesară verificarea pereților înainte de instalarea lambriului, pentru a înțelege cât sunt de drepți, iar dacă e nevoie de mici modificări să fie făcute, astfel și rezultatul va fi unul frumos.
2. Tăieturile trebuie efectuate cu grijă, întrucât pentru lambriul de lemn nu există o gamă de accesorii potrivite, cum ar fi colțarii pentru lambriu lemn. Prin urmare, va fi necesară o tăietură perfectă.
3. Procedura în sine începe cu montarea tavanului - acesta nu trebuie prins direct peste grinzi, deoarece cu trecerea timpului e posibil să se lase și nu va avea o estetică frumoasă și nici durabilă.
4. Lambriul de lemn necesită fixarea cu cleme speciale, astfel încât după montaj să nu fie vizibile și să nu atragă atenția.
5. Riglele de lemn se montează de la margine spre interior, iar distanța necesară ar fi de 40 - 45 cm.
6. În cazul pereților, se recomandă ca structura lambriului să se facă într-o zi, cunoscută sub numele de caroiaj, atunci când se fixează riglele de lemn, iar montajul propriu-zis al lambriului în altă zi. Astfel, se va evita orice fel de modificare ce poate apărea.
7. Dacă spațiul ales are un grad mai mare de umiditate, se recomandă utilizarea lambriului tratat. E necesar să existe un spațiu, astfel încât aerul să poată circula.
Lambriul interior oferă o atmosferă caldă, emoții pozitive și un aer primitor. În oferta MESTERESTI găsești lambriu lemn ieftin de calitate, din diverse tipuri de lemn rezistent, din care poți alege cu încredere.