Cum să îți protejezi gardul beton?

Cum să îți protejezi gardul beton?

Cum întreținem un gard de beton?

Gardul de împrejmuire este un element extrem de important atunci când decizi să te muți la casă. Prima impresie a casei tale este dată de aspectul gardului care înconjoară locuința. Pe lângă faptul că accesul către curtea casei este unul facil, gardul din beton oferă o multitudine de avantaje:

  • siguranța este principalul punct forte pe care îl are un gard de beton, acest material fiind unul dur
  • este extrem de rezistent, având în același timp și un design deosebit
  • alegerea unui gard de beton reprezintă o soluție avantajoasă din punct de vedere financiar, întrucât acestea pot avea numeroase aspecte ce imită alte garduri mai puțin ofertante financiar. De exemplu, în cazul în care ai ales să îți construiești o casă la munte, cel mai probabil îți vei dori ca gardul sa aibă un aspect plăcut, din lemn, pentru ca acesta să se integreze cât mai bine cu peisajul. Dacă locuința ta se află în oraș, cel mai probabil îți dorești ca aspectul gardului ales să fie unul modern, iar dacă locuința se află într-o zonă rezidențială ce se află în exteriorul orașului, cel mai probabil vei alege un gard cu aspect de cărămidă sau piatră
  • favorizează păstrarea intimității de care ai nevoie, ferind curtea de ochii curioșilor
  • se montează extrem de rapid în comparație cu alte tipuri de garduri
  • se întreține ușor, menținându-și calitățile o lungă perioadă de timp

Te-ai întrebat cum ar fi ca gardul pe care îl alegi acum să arate la fel de bine și peste 50 de ani? Cu gardurile de beton MESTERESTI, acest lucru este posibil. Acestea sunt fabricate din beton de cea mai bună calitate, certificate european. Așadar, fie că ți-ai cumpărat o casă nouă sau dorești să faci o schimbare pentru spațiul din exterior al casei tale actuale, gardul din beton este o soluție ideală. Pentru un aspect impecabil pentru mult timp, este bine să ții cont de câteva recomandări esențiale în protejarea acestuia:

Pregătește-te

Investiția într-un gard din beton este o investiție pe termen foarte lung. Prin urmare, este indicat să te asiguri de la început de calitatea materialelor utilizate pentru realizarea componentelor din care se asamblează gardul. La MESTERESTI, gardurile din beton sunt realizate din beton de calitate superioară, așa că acest pas este foarte simplu de îndeplinit.

Un alt secret care contribuie la păstrarea rezistenței în timp a gardurilor este buna fixare a pieselor componente încă din momentul montării acestora pe amplasament. Gardurile MESTERESTI sunt realizate cu cea mai mare grijă, iar rezistența acestora este asigurată.

Inspectează-l periodic

Este foarte bine să verifici dacă gardul tău este în cea mai bună condiție. Ploaia, vântul, înghețul sau animalele pot afecta integritatea unui gard. Așadar, este indicat să repari micile defecte apărute, dacă este cazul.

În acest scop, este nevoie să verifici fiecare cui, șurub, scândură sau balustradă în parte, să le fixezi la loc pe cele care sunt deplasate și chiar să le schimbi pe cele crăpate, după nevoie. Acordă atenție și părții de jos a scândurilor și nu te limita doar la locurile unde gardul se îmbină cu grinzile pe care este fixat. Fiind cea mai apropiată zonă de pământ, din cauza umezelii, este cea mai predispusă la degradare.

Fii atent la fisuri

În primul rând, gardul de beton, deși este foarte rezistent, se poate fisura în contact cu lucruri grele, mai ales în zona marginilor. De aceea, este bine să fii atent atunci când tunzi iarba sau parchezi mașina. De asemenea, este recomandat să tai crengile copacilor care ar putea cădea peste construcție. Totuși, dacă inevitabilul se produce, acțiunea rapidă va împiedica înrăutățirea situației. Fisura trebuie sigilată imediat, iar gardul tău își va păstra calitatea și rezistența.

Curăță-l anual

Un alt pas care te ajută să-ți protejezi mai bine gardul beton este curățarea anuală. Dacă decizi să cureți gardul o dată pe an, nu numai că îi vei oferi acestuia un aspect excelent, îndepărtând murdăria, ci vei avea ocazia să observi și să sigilezi micile fisuri care au mai apărut între timp. Astfel, vei preveni problemele mai mari care pot apărea. Pentru curățare, se recomandă folosirea unor produse specifice pentru gardurile de beton, în funcție de petele pe care vrei să le îndepărtezi.

Utilizează soluții de impermeabilizare

Alt element extrem de important în protejarea gardului de beton este utilizarea unei soluții de impermeabilizare ce pătrunde în sistemul capilar al betonului și îl sigilează. Aceasta formează un strat protector ce intensifică ușor culoarea betonului și îl impermeabilizează împotriva uleiului, apei sau a sării din soluțiile pentru deszăpezire, reducând în același timp apariția mușchilor și a algelor. Mai mult, impermeabilizarea îmbunătățește și facilitează curățarea betonului, păstrează intensitatea culorilor și diminuează considerabil efectele dăunătoare ale factorilor externi.

Dacă te interesează mai multe informații referitoare la protejarea unui gard de beton sau dacă vrei un model de gard cu impermeabilizare, te invităm să suni la unul dintre consilierii MESTERESTI. Acesta te va ajuta cu toate informațiile de care ai nevoie.

Bonus: mai departe vei găsi indicații cu pivire la procesul de vopsire gardului de beton, proces ce face parte din întreținerea acestuia, după preferințe.

Cum vopsești gardul de beton

Vopsirea gardului din beton poate fi o opțiune excelentă pentru a reda gardului tău aspectul inițial. De asemenea, dacă dorești ca acesta să aibă un aspect complet nou, una dintre soluțiile ideale este să îl vopsești. În plus, vopseaua îl protejează, reducându-se riscul de deteriorare.

Pași pentru vopsirea gardului de beton:

1: Curățarea suprafeței gardului

Este obligatoriu ca înainte de a începe procesul de vopsire, gardul să fie curățat și degresat. În acest scop, se poate folosi un amestec de apă și săpun, acesta eliminând orice urmă de grăsime, ulei sau murdărie. După curățare, gardul trebuie să se usuce complet.

2: Pregătirea suprafeței gardului pentru vopsire

După ce suprafața gardului este a fost curățată și uscată, aceasta se pregătește pentru procesul de vopsire, ce poate include repararea fisurilor sau găurilor, prin umplerea acestora cu un compus de umplere pentru beton și nivelarea suprafeței cu o spatulă.

Nu trebuie să uiți de plantele sau suprafețele din jurul gardului, pe care ar trebui să le protejezi împotriva stropilor de vopsea (poți utiliza folie de plastic pentru a proteja zonele din jurul gardului).

3: Aplicarea grundului

După ce suprafața gardului este pregătită, se poate aplica grundul. Acest proces asigură o aderență bună a vopselei pe toată suprafața gardului și protejează betonul de umiditate sau de alți factori de mediu.

Pentru a aplica grundul, se poate utiliza o pensulă sau un pulverizator. Este foarte important ca stratul de grund să fie aplicat uniform și să se aștepte ca acesta să se usuce complet înainte de a aplica, mai departe, vopseaua.

4: Aplicarea vopselei

Poți aplica vopseaua doar după ce stratul de grund s-a uscat complet. Pentru gardurile din beton se poate utiliza vopsea acrilică, fiind rezistență la factorii de mediu și având o durată de viață îndelungată.

Pentru a aplica vopseaua, se poate utiliza, la fel ca în cazul grundului, o pensulă sau un pulverizator. În plus, se poate folosi și un role. Este important ca vopseaua să fie aplicată uniform. De asemenea, trebuie să aștepți ca primul strat de vopsea să se usuce complet înainte de a aplica al doilea strat. Acum este momentul să aștepți uscarea completă a vopselei.

5: Finisarea

După ce gardul este vopsit și uscat, este indicat să urmărești instrucțiunile producătorului în ceea ce privește întreținerea ulterioară a gardului.

Poți finisa gardul cu un lac transparent pentru a proteja suprafața și pentru a-i oferi un aspect lucios. Este important să alegi un lac compatibil cu vopseaua utilizată și să urmărești instrucțiunile producătorului cu privire la aplicarea și la întreținerea lacului.

Prin urmare, vopsirea gardului din beton poate reprezenta o soluție excelentă pentru a-i reda aspectul inițial și pentru a-l proteja de deteriorare. Pentru ca acest proces să fie realizat cu succes, toți pașii trebuie să fie realizați conform instrucțiunilor. De asemenea, la fel de importantă este utilizarea materialelor potrivite și de calitate, pentru ca rezultatul final să fie pe măsura așteptărilor.

Mai multe detalii despre vopsirea gardului de beton poți găsi aici, în articolul dedicat acestui subiect.


← Înapoi la blog

Meșterești